شینگن چیست؟
شینگن در اصطلاح به منطقهای در اروپا اطلاق میشود که ۲۶ کشور حاضر در آن نیاز به پاسپورت و باقی محدودیتهای مرزی برای تردد اتباع خود را حذف کرده و از این جهت به منزله کشوری واحد به شمار میآیند. کشورهای عضو منطقه شینگن هر اندازه در قبال اتباع خود و عبور مرور مرزی آنها سهل میگیرند، در قبال اتباع کشورهایی که برای ورود به این حوزه نیاز به ویزا دارند، سختگیر هستند.
بر همین اساس، با توجه به این که کشورهای مطرح اروپایی زیادی به عضویت این منطقه درآمدهاند، ویزای شنگن از ارزش و اعتبار بالایی در سراسر دنیا برخوردار است.
اگرچه شینگن اصطلاحی رایج در ایران است، اما تلفظ درست آن شنگن Schengen zone است. کشورهای اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس و لیختن اشتاین، ۲۶ کشور عضو پیمان شینگن محسوب میشوند.
با داشتن ویزای شینگن میتوان به تمامی کشورهای عضو پیمان اروپا سفر کرد. اروپا از نظر ویزا گرفتن برای ایرانیان به سه بخش شینگن، بریتانیا و کشورهای اتحادیه و اروپای شرقی تقسیم میشود. منطقه شینگن شامل کشورهای آلمان، نروژ، اتریش، فرانسه، ایسلند، ایتالیا، بلژیک، پرتغال، اسپانیا، دانمارک، سوئد، فنلاند، لوکزامبورگ، یونان و هلند است. مسافران با داشتن ویزای شینگن میتوانند در زمان و شرایط مشخصی به هر یک از کشورهای عضو پیمان اروپا سفر کنند. از این رو در این مقاله شما را با نحوه گرفتن ویزای شینگن آشنا میکنیم تا پیش از اقدام برای دریافت آن، از نحوه اخذ ویزای شینگن اطلاعات کافی داشته باشید.
مراحل اخذ ویزای شینگن
قدم اول:
باید بدانید به چه نوع ویزایی نیاز دارید. بسته به هدف شما از سفر به منطقه شینگن ویزاهای متفاوتی ارائه میشود.
برای مثال: ویزای توریستی شینگن، ویزای تجاری یا ویزای کاری شینگن، ویزای فعالیتهای ورزشی یا فرهنگی، ویزای رسمی، ویزای علمی، ویزای تحصیلی شینگن و ویزای ملاقات با خانواده یا دوستان. پس برای سرعت بخشیدن به روند کارتان اول از همه هدف از سفر و نوع ویزایی که میخواهید برای اخذ آن اقدام کنید را مشخص کنید.
قدم دوم:
در طریقه گرفتن ویزای شینگن مشخص کردن کشور مقصد است. بعد از اینکه مقصد شما مشخص شد باید از طریق سفارت کشور مقصد یا یکی از کنسولگریهای کشور مقصد و یا یک مرکز ویزا که وابسته به سفارت کشور مقصد است، برای اخذ ویزای شینگن اقدام کنید. اگر تنها قصد سفر به یک کشور عضو شینگن را دارید باید از طریق سفارت یا مرکز ویزای آن کشور برای اخذ ویزای شینگن اقدام کنید اما در صورتیکه شما قصد سفر به بیش از دو کشور عضو پیمان شینگن را دارید باید درخواست خود را به سفارت کشوری ارائه دهید که بیشتر روزهای سفرتان را آنجا سپری میکنید. در صورتیکه مدت اقامت شما در هر یک از کشورها مشخص نیست یا اینکه برابر نیست، میتوانید درخواست اخذ ویزای شینگن را به سفارت یا مرکز ویزای کشوری ارائه بدهید که مقصد اولتان است یعنی اولین کشور عضو شینگن که شما وارد آن خواهید شد.
قدم سوم:
پیدا کردن مناسبترین زمان برای ارائه درخواست اخذ ویزای شینگن است. با توجه به اینکه فرآیند اخذ ویزا از سفارت یا کنسولگریهای شینگن زمانبر است شما باید در فرصت مناسبی برای اخذ ویزا اقدام کنید. طبیعتا هر چه زودتر برای اخذ ویزا اقدام کنید بهتر است. بهترین و زودترین زمان برای ارائه درخواست سه ماه قبل از شروع سفر است و دیرترین زمان ۱۵ روز قبل از شروع سفر است. توصیه ما این است که حداقل سه هفته قبل از سفرتان برای اخذ ویزا اقدام کنید.
قدم چهارم:
در مراحل اخذ ویزای شینگن گرفتن وقت از سفارت کشور مقصد است. برای طی کردن پروسه اخذ ویزای شینگن از سفارت کشوری که میخواهید به آن سفر کنید وقت بگیرید. برخی از سفارتها این امکان را به شما میدهند که به صورت آنلاین برای گرفتن وقت اقدام کنید اما برخی از سفارتها هنوز هم از طریق مراجعه حضوری شما را پذیرش میکنند.
قدم پنجم:
بعد از طی کردن مراحل گفته شده باید فرم درخواست ویزا را تکمیل کنید. فرم درخواست ویزا را دانلود کنید و آن را با صداقت کامل پر کنید. آخرین فرم ارائه شده توسط سفارت را باید دانلود کنید یا از سفارت بگیرید. تمامی قسمتهای فرم را باید کامل پر کنید. توجه داشته باشید که باید فرم را در دو نسخه چاپ کنید و در هر دو نسخه را امضا کنید.
قدم ششم:
جمعآوری مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای شینگن است. برخی از مدارک لازم عبارتند از: مدارک شناسایی، فرم درخواست ویزا، پاسپورت معتبر، دو عکس رنگی، بیمه سفر، روز بیط رفت و برگشت، اثبات محل اقامت و اثبات پشتوانه مالی در طول سفر. سایر مدارک اضافی که هر یک از سفارتها از متقاضیان میخواهند را باید از سفارت کشور مقصد بپرسید و به سفارت ارائه دهید.
قدم هفتم:
بعد از گرفتن وقت از سفارت کشور مقصد، برای شما وقت مصاحبه مشخص میشود. شما باید در تاریخ تعین شده به سفارت مدنظرتان مراجعه کنید. روز مصاحبه شما باید مدارک لازم را بههمراه داشته باشید و به افسر کنسولی که با شما مصاحبه میکند تحویل دهید. در طول مصاحبه از شما سوالاتی در مورد محل اقامتتان در طول سفر، هدف از سفر و سایر جزییات پرسیده خواهد شد. سعی کنید که در نهایت صداقت پاسخهای درستی را ارائه بدهید که با پاسخهای فرم درخواستتان همخوانی داشته باشد.
قدم هشتم:
پرداخت هزینه اخذ ویزا است. هنگام درخواست اخذ ویزای شینگن شما باید هزینه لازم را پرداخت کنید. هزینه اخذ ویزا توسط کشورهای عضو شینگن تصویب شده است و غیر قابل تغییر است. این هزینه با توجه به سن و وضعیت فرد متقاضی متفاوت است.
قدم آخر:
در آخر شما باید منتظر پاسخ درخواست اخذ ویزای شینگن خود بمانید. بررسی درخواست شما توسط سفارت معمولا ۱۵ روز طول میکشد البته با توجه به هر فرد این زمان متغیر است و ممکن است طولانیتر شود. نهایتا طی یک دوره ۱۵ تا ۳۰ روزه نتیجه درخواست شما اعلام خواهد شد.
ویزای شینگن تضمینی
اگر شما لیبل ویزای شینگن را در پاسپورت خود داشته باشید میتوانید به کشورهای حوزه شینگن که عبارتند از دانمارک، سوئد، استونی، فنلاند، فرانسه، یونان، ایتالیا، اسپانیا، ایسلند، لتونی، لوکزامبورگ، لیتوانی، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلوونی، چک، آلمان، مجارستان ، اتریش و بلژیک سفر کنید. البته دقت کنید که برای ویزاهای کوتاه مدت، ورود شما باید کشوری باشد که از آن ویزا شینگن دریافت کردید. برای مثال اگر شما ویزای خود را از کشور فرانسه دریافت کنید، ورودتان باید به این کشور باشد و پس از آن آزادانه در مدت ویزای خود می توانید به کل کشورهای دیگر حوزه شینگن سفر کنید. در همین ابتدای مطلب به این مورد اشاره میکنیم که انگلیس جزو کشورهای پیمان شینگن نیست و برای سفر به آن باید ویزای خود این کشور را دریافت کرد.
خدمات ویزای شنگن را از با سابقه ترین وبسایت کشور در این زمینه بخواهید
اخذ ویزای شینگن برای ایرانیان با توجه شرایط کنونی نیازمند مدارک و شرایطی است که در زیر به طول کامل برای شما توضیح داده شده است. هرچقدر که مدارک شما تکمیلتر باشد، شانس دریافت ویزای شما افزایش مییابد. به طور کلی درخواست ویزای شنگن کوتاه مدت به ۳ دسته تقسیم میشود:
۱- افرادی که قصد دارند با هدف توریستی به محدوده شنگن سفر کنند که این افراد یا باید به صورت تور مسافرتی اقدام کنند و یا برنامه سفر خود را به صورت شخصی به سفارت ارائه دهند.
۲- افرادی که قصد دارند با هدف تجاری به محدوه شنگن سفر کنند که نیاز به دعوتنامه بیزینس دارند.
۳- افرادی که اقوام و یا دوستی در محدوه شنگن دارند و قصد بازدید از آنها را دارند که نیاز به دعوتنامه دارند.
انواع ویزای شینگن
ویزای ملی :
ویزای ملی برای اشخاصی مناسب است که با هدف خاص و مدت محدود میخواهند در یکی از کشورهای شینگن اقامت داشته باشند و سپس به کشور خود بازگردنند و نیز قصد سفر به سایر کشورهای حوزه شنگن را ندارند.
ویزای نوع A :
ویزای شینگن نوع A نوعی ویزای ترانزیت فرودگاهی است و به ویزایی گفته می شود که با داشتن آن اجازه دارید در یکی از فرودگاه های کشورهای حوزه شنگن پرواز خود را تعویض و به کشوری خارج از محدوده شینگن سفر کنید.همراه داشتن این ویزا تنها برای استفاده از فرودگاههای کشورهای محدوده شینگن معتبر است.
ویزای نوع B :
ویزای شینگن نوع B نوعی ویزای ترانزیت فرودگاهی است که داشتن آن به شما این اجازه را میدهد تا برای مدتزمان حداکثر ۵ روز از خاک کشوری در ناحیه شینگن عبور کنید.
ویزای نوع C :
ویزای شینگن نوع C در واقع روادید کوتاهمدت است و برای مدتزمانی که موفق به دریافت آن می شوید شما حق دارید در کشورهای عضو اتحادیه شینگن اقامت داشته باشید. برای بار اول قاعدتا به شما ویزای شینگن ۱۴ روزه تعلق می گیرد.سعی کنید به هیچ عنوان بیشتر از موعد ویزا در کشور مقصد نمانید، زیرا برای درخواست بعدی با مشکلات جدی مواجه خواهید شد.
ویزای شینگن
اخذ ویزای شینگن تضمینی فوری و ارزان : از زمان توافقنامه شینگن یکی از معتبرترین ویزای های دنیا بوده که گرفتن ویزای شینگن به دلیل ارزش بالای آن شرایط خاص خود را دارد.توافقنامه شنگن از سوی کشورهای لوکزامبورگ، هلند، فرانسه، بلژیک و آلمان غربی در سال 1985 در روستایی به نام شنگن ایجاد و به امضای آن ها رسید. روستای شنگن از توابع لوکزامبورک می باشد. در ابتدا این توافق بین پنج کشور اروپای غربی به امضا رسید.با امضای این توافق نامه توسط آلمان متحد در سال 1990 میلادی پس از اتحاد آلمان غربی و آلمان شرقی با یکدیگر این توافق نامه کامل گردید.پس از گذشت زمان کشورهای دیگر هم به این پیمان ملحق شدند.به جز ایرلند و بریتانیا تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا با این توافق نامه هم پیمان شده اند.
کشورهای عضو پیمان و منطقه شنگن
کشورهای عضو شینگن شامل :اسپانیا،اسلوونی، اسلواکی، سوییس، سوئد، لهستان، پرتغال، لیختناشتاین، هلند، نروژ، اتریش، بلژیک، مالت، لوکزامبورگ، جمهوری چک، لیتوانی، لتونی، دانمارک، ایسلند، ایتالیا، یونان، آلمان، مجارستان، فنلاند، فرانسه و استونی می باشند.
اگر از هر یک از کشورهایی که ذکر شد ویزا گرفته باشید می توانید به هر یک از 25 کشور دیگر که عضو پیمان شنگن هستند بدون محدودیت سفر کنید.باید به این نکته توجه کرد که درخواست ویزای شنگن از هریک از کشورهای ذکر شده باید به گونه ای باشد که شما از آن کشوری که به عنوان مقصد اصلی در نظر گرفته اید برای درخواست ویزای خود اقدام کنید.مقصد اصلی به این معناست که شما قصد دارید بیشترین زمان سفر خود را در آن کشور برای تحصیلات و یا انجام سایر کارهای خود اختصاص دهید.
اخذ ویزای شینگن بدون سند ملکی چگونه است
1امتیاز مثبت
بنابر تجربه کارشناسان دپارتمان ویزای شینگن گروه شرکتهای نیلگام، ارائه مدارک مالی و ملکی قوی برای متقاضی دریافت ویزای شینگن یک امتیاز محسوب شده و در تصمیمگیری آفیسر پرونده تاثیر بهسزایی خواهد گذاشت؛ اما اگر در تبلیغات تلویزیونی، اینترنتی، ایمیلی و یا پیامکی با عنوانی همچون اخذ ویزای شینگن بدون سند ملکی روبرو شدید، تعجب نکنید.
برخی از آژانسهای مهاجرتی نوپا از این جمله استفاده ابزاری کرده و از آن به عنوان یک مزیت برای متقاضی دریافت ویزای شینگن یاد میکنند. اما حقیقت ماجرا اینست که آژانسهای معتبر مسافرتی عموما به متقاضیان دریافت ویزای شینگن پیشنهاد میکنند تا برای بالا بردن سرعت رسیدگی به پرونده و همچنین شانس دریافت ویزای شینگن، اسناد ملکی را نیز ضمیمه پرونده خود کنند اما این مورد جزو مدارک ضروری محسوب نمیشود.
شاید از خودتان بپرسید که ارائه سند ملکی چه ربطی به اخذ ویزای شنگن دارد؟ با ارائه مواردی نظیر تمکن مالی بالا و ارائه سند ملکی قوی، شما در واقع به طور غیرمستقیم این موضوع را به آفیسر پرونده نشان میدهید که از وضعیت مناسبی در کشور خود برخوردار بوده و تنها به قصد سفر کوتاهمدت و نه اقامت طولانی و غیرقانونی، خواهان سفر به کشورهای حوزه شینگن هستید.
اما چنانچه تمایل داشته باشید تا بدون ارائه سند ملکی برای اخذ ویزای شینگن اقدام کنید، هیچ مانع و الزامی برای اینکار نخواهید داشت.
به طور کلی ارائه مدارکی نظیر سوابق بیمه، سوابق کاری و فیش حقوقی، مدارک مالیاتی، تمکن مالی، اسناد ملکی، سوابق سفر جزو مدارک مهم اخذ ویزای شینگن محسوب میشوند. در برخی موارد چنانچه فردی بخواهد بدون ارائه سند ملکی برای دریافت ویزای شینگن اقدام کند، باید از سوابق سفر خوبی در پاسپورت خود برخوردار باشد.
این بدین معنی است که چنانچه بدون سابقه سفر مناسب و بدون سند ملکی بخواهید برای دریافت ویزای معتبر شینگن اقدام کنید، شانس موفقیت درخواست ویزای شما به مقدار زیادی کاهش پیدا خواهد کرد.
- ۹۹/۰۱/۱۲